marți, 21 octombrie 2008

Lectii Financiare: Adio imprumuturi ipotecare

UniCredit se asteapta ca imprumuturile bancare din tarile emergente sa inregistreze o scadere in 2009, bancile fiind mai atente la riscurile pe care le implica creditarea.
Criza de lichiditati inregistrata in aceasta luna in regiune ar putea conduce la o scadere drastica a imprumuturilor bancare.

Se pare ca ceea ce se intampla in America cu imprumuturile bancare se va intampla si la noi in tara. Ne putem astepta, de acum incolo, la o reactie la indigo cu ceea ce se petrece in America. Adio imprumuturi doar cu buletinul. Adio credite mari si fara acoperie. Practic vom intra intr-un iad al creditelor si al ipotecarilor. Vom ajunge sa dam documente peste documente pentru a primi un imprumut de 1000 RON. Este trista aceasta masura pe care bacile din intreaga lume o vor lua-o, dar este singura metoda prin care se vor proteja de faliment. Lumea pe care o stim, din punct de vedere financiar, va intoarce ceasul cu 50 de ani in urma.

Iata ce zic si alti analisti:

"Vom vedea o scadere importanta pe partea de creditare in urmatoarele trei luni, urmata de o perioada de ajustare, insa cu un nivel de crestere (...) sub cel de 20-30% cu care eram obisnuiti. Cred ca avansul se va situa la 10-20%. (...) Sincer nu vad lichiditatea ca principala problema in 2009. Sunt mai ingrijorat privind administrarea potrivita a posibilei cresteri a riscului de credit".

"Ma tem ca activitatea de creditare va inceta pentru moment", a declarat Federico Ghizzoni, seful UniCredit Italia, in cadrul summitului Central European Investment, din Viena."Am observat ca in unele tari nu exista nici o alternativa, spre exemplu Romania... Si prin urmare am putea asista la o oprire a imprumuturilor ipotecare pentru ceva timp", a mai spus acesta.

Niciun comentariu:

Newsletter

ACUM GRATUIT!

Aboneaza-te la newsletterul fevertalk:

Vei primi prin email ultimele postari!

Delivered by FeedBurner