marți, 21 octombrie 2008

Lectii Financiare: Criza financiara globala Part II

E foame de bani, e foame de bani! Unde au disparut toti banii? Bancile striga dupa bani, brokerii striga dupa bani, statul mereu vrea bani... si unde am ajuns? Intr-o noua criza financiara. De ce? Pentru ca nu cautam lichiditate unde trebuie.















Oare unde este acea, asa-zisa "mana invizibia" care regla tot, oare si-a luat o vacanta?






Totul a inceput in America si cum toti suntem dependeti de ea o sa ne ducem cu totii intr-o gaura neagra financiara.







Daca ar fi aici si in momentul asta de criza, Washington si-ar pune mainile in cap!










Si de parca nu toate merg prost deja, mai trebuia sa pice si bursele rand pe rand...





Si iata unde vom ajunge daca nu se va reactiona rapid la solutionarea problemei

Lectii Financiare: De ce merg prost bancomatele in Romania?

Iata de ce in Romanaia bancomatele merg atat de prost!!!

Lectii Financiare: Adio imprumuturi ipotecare

UniCredit se asteapta ca imprumuturile bancare din tarile emergente sa inregistreze o scadere in 2009, bancile fiind mai atente la riscurile pe care le implica creditarea.
Criza de lichiditati inregistrata in aceasta luna in regiune ar putea conduce la o scadere drastica a imprumuturilor bancare.

Se pare ca ceea ce se intampla in America cu imprumuturile bancare se va intampla si la noi in tara. Ne putem astepta, de acum incolo, la o reactie la indigo cu ceea ce se petrece in America. Adio imprumuturi doar cu buletinul. Adio credite mari si fara acoperie. Practic vom intra intr-un iad al creditelor si al ipotecarilor. Vom ajunge sa dam documente peste documente pentru a primi un imprumut de 1000 RON. Este trista aceasta masura pe care bacile din intreaga lume o vor lua-o, dar este singura metoda prin care se vor proteja de faliment. Lumea pe care o stim, din punct de vedere financiar, va intoarce ceasul cu 50 de ani in urma.

Iata ce zic si alti analisti:

"Vom vedea o scadere importanta pe partea de creditare in urmatoarele trei luni, urmata de o perioada de ajustare, insa cu un nivel de crestere (...) sub cel de 20-30% cu care eram obisnuiti. Cred ca avansul se va situa la 10-20%. (...) Sincer nu vad lichiditatea ca principala problema in 2009. Sunt mai ingrijorat privind administrarea potrivita a posibilei cresteri a riscului de credit".

"Ma tem ca activitatea de creditare va inceta pentru moment", a declarat Federico Ghizzoni, seful UniCredit Italia, in cadrul summitului Central European Investment, din Viena."Am observat ca in unele tari nu exista nici o alternativa, spre exemplu Romania... Si prin urmare am putea asista la o oprire a imprumuturilor ipotecare pentru ceva timp", a mai spus acesta.

Newsletter

ACUM GRATUIT!

Aboneaza-te la newsletterul fevertalk:

Vei primi prin email ultimele postari!

Delivered by FeedBurner