luni, 27 octombrie 2008

Criza financiara: Au crescut vanzarile de case in SUA


Vanzarile de case din SUA au crescut cu 2,7% in luna septembrie, la un volum anual de 464.000 de case, fata de 452.000 in luna precedenta, in conditiile in care pretul mediu de vanzare a scazut la minimul ultimilor 4 ani. Estimarile aratau ca numarul anual al vanzarilor va fi de doar 450.000 in septembrie.
Cresterea numarului de falimente din sectorul constructorilor, inceputa in vara anului trecut si inghetarea creditarii semnalizeaza un colaps in creditarea ipotecara care ar putea duce recesiunea de pe piata rezidentiala in cel de-al patrulea an.

Nu inteleg de ce acesta miscare pare surprinzatoare pentru toti analasitii, cand era de anticipat faptul ca odata cu ieftinirea caselor va creste si cererea. Este clara situatia, ca pretul mediu de vanzare a unei case se va mentine la acest nivel in urmatoare saptamanii ca apoi sa isi continue decadenta. Acelasi fenomen va fi prezent si la noi in tara, cu o intaziere de o luna, aproape de doua in care ne vom confrunta cu un val de ieftiniri in domeniul imobiliar.

Newsletter

ACUM GRATUIT!

Aboneaza-te la newsletterul fevertalk:

Vei primi prin email ultimele postari!

Delivered by FeedBurner